• Esența feminină – Theona Balan

  “Cum să ai succes ca femeie într-o lume a bărbatilor”

  Descoperă ingredientele secrete pe care orice femeie trebuie să le posede pentru a avea succes in viață profesională și în relația de cuplu.

  Pentru cine e potrivita aceasta carte?
  – Pentru femeile care nu au incredere in ele si le este frica sa ia decizii.
  – Pentru femeile care nu se simt apreciate si iubite si care se judeca prea mult.
  – Femeilor singure care vor sa isi gaseasca un partener, sa nu se mai simta singure si sa traiasca o relatie fericita. Pentru asta e nevoie sa intelegi exact modul de functionare al tau ca femeie, sa iti scoti la suprafata tot arsenalul de arme, sa intelegi cum gandeste si functioneaza sexul opus.
  – Femeilor care sunt deja intr-o relatie, dar care doresc sa retrezeasca pasiunea si sa descopere noi dimensiuni ale propriei senzualitati.
  – Această carte este minunată pentru femei care vor să se remarce la locul de muncă, pentru femei care vor să-și extindă afacerea și să se dezvolte personal și spiritual.
  – Pentru femei care chiar au o idee despre cum să schimbe lumea în bine,pentru femei care vor să-i inspire și să fie modele demne de urmat pentru cei din jur, dar carora le lipseste curajul.
  – Pentru femei care caută o cale de a fi puternice și care sunt pregătite să renunțe la toate scuzele, care acum le împiedică să facă tot ce își doresc.
  – Și, bineînțeles, este pentru femeile care vor să își scoată la suprafața această putere interioară de care vorbeam, să se bucure de frumusețea esenței lor feminine.
  Dacă tu crezi că îți este potrivită, acționează acum, pentru că, de obicei, dacă ne gândim prea mult înainte să luăm o decizie nu mai trecem niciodată la fapte și ceea ce ne dorim nu se mai întâmplă.

  48.00 lei
 • Îndrăznește să crezi că puterea este în tine – Ghid practic de încredere

  Tehnici și strategii spirituale pentru a-ți mări încrederea în tine și a scăpa de fricile pe care le ai…

  O carte scrisă pe înțelesul tuturor, care îți vorbește despre iubire, iertare și recunoștință. O carte care îți arată drumul înapoi, către inima ta… O carte care, indiferent unde te afli pe scara vieții, te ajută să mai urci măcar o treaptă.

  Un cadou special pe care ți-l poți oferi chiar tie, sau îl poți dărui cuiva drag.

  48.00 lei59.00 lei
 • Femeia de succes

  Pentru femeile care îşi doresc succes, iubire şi fericire

  Cartea care te invaţa cum să devii o femeie independentă, liberă, activă social si un model pentru femeile din jurul tău.

  Cu cat mai mult cauti fericirea in lucrurile materiale si exterioare tie cu atat mai nefericit vei fi:
  “Femeia saraca este nefericita, dar stie intotdeuna ce trebuie sa faca: trebuie sa castige bani, trebuie sa isi cumpere o casa, trebuie sa isi contruiasca un viitor, sa isi trimita copiii la universitate. Ea are intotdeuna un program in fata. Are un viitor, are sprante…”candva, intr-o zi”. Ramane nefericita, dar are speranta.
  Femeia bogata e nefericita si in plus nu are nici sperante. Nefericirea ei e dubla. Stie ca viitorul nu o sa ii dea nimic – pentru ca orice i se promisese candva are deja si nu i-a adus nimic mai mult decat cateva clipe de placere. Se framanta, cauta, se chinuie…”

   

  48.00 lei
 • Semn că te am

  Cartea care redefinește ideea de happy-end: noul roman al Ioanei Chicet-Macoveiciuc

  O crimă domestică schimbă traseul mai multor generații. Un cuplu se străduiește să supraviețuiască schimbărilor, copiilor, lucrurilor nespuse, durerilor vechi și speranțelor ratate. O femeie cu chipul și inima pline de cicatrici își caută povestea fericită, care s-ar putea, la final, să arate foarte diferit de ce-și imagina pe vremea când era copilă.

  O poveste crudă, plină de pasiune, violență, duioșie și adevăr, care nu se citește, ci se devorează, se (și te) consumă. Semn că te am întoarce pe dos sufletul de om, ca să-i putem vedea dedesubturile. Nu toate sunt frumoase, dar toate sunt semne că suntem vii.

  Ioana Chicet-Macoveiciuc este autoarea bestsellerului O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă, apărut în 2015 la Editura Univers. A mai publicat zece cărți pentru copii și romanele Miercuri, respirăm (2016) și Ziua în care la capătul celălalt al iubirii n-a mai fost nimeni (2017), intrate în topurile de vânzări imediat după apariție. Este jurnalistă, scriitoare și autoarea unuia dintre cele mai cunoscute și iubite bloguri românești despre familie: www.printesaurbana.ro.

  36.90 lei
 • Cum să trăim împreună

  „În lecţia inaugurală a acestei catedre a fost postula­tă posibilitatea de a lega cercetarea de imaginarul cer­cetătorului. Am dorit, anul acesta, să explorăm un anumit imaginar: nu toate formele «traiului‑împreu­nă» (societăţi, falanstere, familii, cupluri), ci mai ales «traiul‑împreună» al unor grupuri foarte restrânse, în care coabitarea nu exclude libertatea individuală; in­spirându‑ne din anumite modele religioase, mai ales atonite, am numit acest imaginar fantasmă de idiorit­mie. Multe dintre materialele care au servit acestui curs au fost aşadar împrumutate din monahismul ori­ental, dar corpusul propriu‑zis a rămas totuşi literar. Acest corpus a reunit (într‑un mod evident arbitrar) câteva opere documentare sau romaneşti, în care viaţa cotidiană a subiectului sau a grupului este legată de un spaţiu tipic: camera solitară (Sechestrata din Poitiers); vizuina (Robinson Crusoe); deşertul (Istoria Lausiacă); hotelul/sanatoriul (Muntele vrăjit); clădirea burgheză (Pot‑Bouille).”

  Roland Barthes

  35.00 lei
 • Sufleul

  Aslı E. Perker s‑a născut în Izmir. A absolvit Facultatea de Arte și Științe în cadrul Universității Dokuz Eylul, orientându‑se apoi spre jurnalism. După ce s‑a mutat în New York în 2001, lucrând o perioadă ca traducătoare și interpretă, a început să scrie ficțiune. Sufleul este cel de‑al treilea roman al autoarei, foarte bine primit în Turcia și tradus în șase limbi.
  „Mamele sunt niște bombe cu ceas care stau ascunse în fiicele lor. Până la urmă, tot explodează“, spune unul dintre personajele feminine ale acestui roman. Trei personaje care trăiesc în Istanbul, New York și Paris se confruntă cu mari probleme. Singura alinare și rațiune de a‑și continua viața a acestor oameni atât de diferiți o reprezintă gătitul. Sufleul este povestea lor, scrisă cu empatie și umor.
  „ Centrul pământului nu este un cristal uriaș; este bucătăria din fiecare casă.“  Aslı E. Perker, Sufleul
  „ Ceea ce face romanul lui Aslı E. Perker atât de deosebit este faptul că este capabilă să povestească cele mai mari tragedii fără să exagereze sau să spună cât de teribile sunt. Suferința și cele mai profunde slăbiciuni ale ființelor omenești pot fi relatate cu atâta grație. Citiți cartea asta.“  Milliyet Newspaper
  „ O carte delicioasă în toate sensurile.“ Daily Mail

  33.90 lei
 • O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă

  Ioana Chicet-Macoveiciuc este autoarea unuia dintre cele mai iubite bloguri româneşti despre creşterea copiilor, www.PrintesaUrbana.ro. În prima ei carte, ea spune povestea adevărată a propriei familii fericite.

  Cum e mai bine să naşti, prin cezariană sau natural, cum trebuie răspuns crizelor de furie ale celor mici, cum să-i aperi de necazuri şi să le laşi libertatea de care au nevoie, care e cea mai bună hrană, ce e de făcut când responsabilităţile par să te copleşească?

  Nonficţiune narativă, O să te ţin în braţe cât vrei tu şi încă o secundă răspunde acestor întrebări şi multor altora nu prin reţete universal valabile, ci prin experienţa personală a unei mame care ştie să zâmbească şi să te facă să zâmbeşti. Uneori, printre lacrimi. O carte ca o îmbrăţişare – şi cine nu are nevoie de o îmbrăţişare?

  32.00 lei
 • Ai toată viaţa înainte

  Ai toată viaţa înainte este povestea lui Momo, spusă din perspectiva unui copil inteligent şi precoce, prea devreme familiarizat cu adevărurile oamenilor mari. În 1978, filmul „La vie devant soi“, cu Simone Signoret în rolul principal, a câştigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin.

  Pe numele sau adevarat Roman Kacew, Romain Gary s-a nascut in 1924 la Vilnius, in Lituania, unde si-a petrecut prima parte a copilariei. A studiat Dreptul la Paris si a invatat sa piloteze avioane in cadrul Fortei Aeriene Franceze. In cel de-al Doilea Razboi Mondial a luptat alaturi de trupele franceze in Europa si in Africa de Nord, devenind apoi un diplomat si un scriitor de succes. Este cunoscut publicului roman pentru cartile Clar de femeieAi toata viata inainte si Groapa bunei sperante, primul sau roman, publicat in 1945.

  Gary a reusit sa insele vigilenta criticilor si a cititorilor, fiind singurul scriitor nominalizat la Premiul Goncourt de doua ori. Dupa ce in 1956 a primit premiul pentru romanul Les racines du ciel (Radacinile cerului), Academia Goncourt i-a oferit din nou premiul, in 1975, pentru Ai toata viata inainte, publicat sub pseudonimul Emile Ajar. La decernarea premiilor, Gary a privit din sala cum varul sau, care s-a prezentat drept Ajar, a primit premiul. Semnul identitatii dintre Gary si Ajar a fost pus abia dupa ce scriitorul s-a sinucis, in decembrie 1980.

  34.00 lei
 • Pachet: Tipul din filme nu există și Jurnal de ghenă – Bogdan Stoica

  Este adevărat că bărbații preferă femeile atractive, care știu să gătească și au un singur neuron? Ultimul volum al seriei Tipul din filme nu există, în același stil relaxat și plin de umor, demontează acest mit stupid, prin texte care dezvăluie ce fel de femei caută bărbații și care sunt cele mai apreciate calități feminine.

  Volumul are o secțiune bonus pentru partenerul tău, ca să-l scoți din ceața cumplită a ideilor de cadouri pentru 1 sau 8 Martie: va afla de acolo cele mai bune ponturi ca să te facă fericită!

  De asemenea, în caz că nu l-ai cunoscut înca pe Ghenă, iți dăm noi ocazia: “Mă numesc Ghenă pentru că am fost găsit la Ghenă, de parcă Bogdan se numește așa pentru că a fost găsit la Bogdănărie! Mă rog! Acesta este jurnalul meu, cu lucrurile importante pe care le fac eu pentru umanitate dar și despre cât de nașpa este animalul meu de companie, Bogdan. Vreau să mulțumesc Editurii Univers pentru că am acceptat-o și vreau mulțumiri din partea ei pentru că acum este singura editură din lume care a publicat cartea unei pisici care nu e doar un mare scriitor, ci și inventatorul Posenului*.

  58.32 lei64.80 lei
 • Pachet romane: Iertare (Patrick Flanery)/Sfârșitul poveștii (Lydia Davis)

  Iertare (Patrick Flanery)

  Un tânăr jurnalist față în față cu o bătrână scriitoare Clare Wald. Fiica ei, acuzată de terorism, a dispărut cu ani în urmă. Iar jurnalistul, rămas orfan de mic pentru că și părinții lui au fost uciși, nu este un necunoscut pentru bătrâna scriitoare, deși se prefac amândoi că au doar o relație profesională. Scriitorul american Patrick Flanery a reușit să scrie un mare roman sud-african, așa cum unui scriitor local nu i-ar fi fost, poate, posibil. Fără să dea verdicte și fără să răspundă întrebării esențiale: există iertare?

  Sfârșitul poveștii (Lydia Davis)

  Epuizată după ce şi-a căutat ore în şir fostul iubit pe străzile unui oraş necunoscut, o femeie intră într-o librărie şi acolo, printre cărţile în mijlocul cărora încearcă să se regăsească, un bărbat îi oferă o ceaşcă de ceai. Este acesta sfârşitul poveştii? Cum poţi şti care e adevăratul sfârşit? Când te părăseşte iubitul, când te împaci cu gândul, când renunţi să-l mai urmăreşti, când închei cartea despre el? Poţi învăţa din cărţile scrise de alţii? Poţi scrie apoi povestea pentru alţii? Totul începe cu sfârşitul în acest roman hiper-lucid şi tulburător despre o dublă obsesie, singurul roman al autoarei de proză scurtă Lydia Davis, câştigătoare a Premiului Man Booker 2013.

  41.88 lei69.80 lei
 • Frați pe jumătate

  Fraţi pe jumătate este o saga nordică, povestea a trei generaţii de femei singure fie prin propria lor alegere, fie prin forţa împrejurărilor: bărbaţii sunt în cartea aceasta Oamenii Nopţii, marii absenţi, cei care pleacă şi nu se mai întorc niciodată ori ajung acasă după ce rătăcesc prin lume zeci de ani, cum se întâmplă cu Fred – fratele mai mare al naratorului Barnum. Tulburătoarea ambiguitate a replicii finale lasă istoria deschisă, cu o întrebare care rămâne în mintea cititorului: cine este cel care spune povestea – naratorul sau întunecatul Fred, fratele său vitreg, marele absent?

  57.70 lei
 • Povestea unei iubiri zbuciumate

  Povestea unei iubiri zbuciumate ne invită în lumea domnişoarelor de altădată, care cântau la pian şi îşi atrăgeau curtezanii în vârtejul flirturilor strălucitoare. Trăiau în vremurile când atingerea întâmplătoare a unei mâini sau a unui genunchi provoca mii de fiori, dezlănţuind un şuvoi de emoţii, iar existenţa unui logodnic anterior în viaţa femeii iubite tortura îngrozitor un bărbat. Protagonistul, Rohán, frecventează o familie cu trei fete şi se simte atras de două dintre ele, ca să se îndrăgostească în cele din urmă de cea mai mică, Eglé, alături de care va trăi o poveste de dragoste cu suişuri şi coborâşuri, provocate în general de orgoliul fiecăruia dintre ei.

  19.90 lei
 • 2666 (3 volume)

  Autor: Roberto Bolano (1953-2003)

  Produs publicat de Editura Univers
  Data aparitiei: Martie 2016
  Colectia Serii de autor, Ultimile apariții
  Format: 130×200
  Tip coperta: Brosata
  Numar pagini: 1104

  149.99 lei
 • Populaţii ale lumii

  Produs publicat de Editura Univers
  Data aparitiei: Ianuarie 2008
  Colectia ALBUME
  Format: 260×360
  Tip coperta: Cartonata
  Numar pagini: 320

  264.00 lei

Meniu